FRESH & BIO

ČESKÉ HOVĚZÍ MASO Z FARMY

České hovězí maso vybíráme pečlivě od tuzemských farmářů z převážně kopcovitých terénů. Je kladen velký důraz na kvalitu a certifikaci.Díky tomu Vám můžeme nabídnout hovězí maso špičkové kvality, jemně vláknité a křehké. Neméně důležité vlastnosti mramorování dodávají hovězímu masu šťavnatost s typickou chutí. Hovězí maso marinujeme a necháváme dozrát v chladících boxech a tím dostává jedinečnou chuť.

DOMÁCÍ  HRANOLKY

Domácí bramborové hranolky pro Vás připravujeme ze speciálně pěstované odrůdy na farmě dodávané výhradně pro restaurace BUTCHER´S. Naše brambory ze kterých připravujeme hranolky se vyznačují nezaměnitelně sytě žlutou barvou která netmavne ani za studena. Jedná se o poloranou odrůdu s vysokou stolní hodnotu. Tento typ brambor vyžaduje dobrý kulturní stav půdy, na který dohlíží speciální tým odborníků. Díky tomu Vám můžeme nabídnout čerstvé křupavé hranolky zářivě žluté barvy…

 

ORIGINÁLNÍ DOMÁCÍ PAŠTIKA

Naše certifikované maso se zpracovává i do kulinářských lahůdek. Řeznictví je jednou z nejdůležitějších míst v našich kuchyních. Naše paštiky jsou vyráběny z kvalitních vyzrálých mas a míchané podle originálních receptur. Zkuste začít večeří ochutnáním jedné z našich domácích paštik v kombinaci s ovocnou Chutney a čerstvě nakrojenou křupavou Ciabattou.

 

 

PEČIVO

Restaurace BUTCHER´S mají svojí pekárnu. Každý den pro Vás naši pekaři připravují pečivo od hamburgerových bulek až po domácí chléb. Je pečlivě střežen výběr kvalitních surovin od místních farmářů a dodržován přesný postup originálních receptur, díky kterým má pečivo v BUTCHER´S svojí nezaměnitelnou chuť.

 

 

Certifikace U.S.D.A.

Certifikace U.S.D.A. CERTIFIED ANGUS BEEF® - to je nejlepší hovězí na trhu. Chcete-li získat štítek s certifikátem U.S.D.A., musí být hovězí maso ze skotu typu AGNUS. Výrobek s certifikací U.S.D.A. musí splňovat přísné požadavky na základě mramorování, zralosti a štíhlosti. Za způsobilé k certifikaci U.S.D.A. Je označeno méně než jedna pětina skotu, jatečné hodnocení splňuje velmi přísné třídění. Pro zajištění úplné nestrannosti jsou těla skotu typu AGNUS hodnocena pod asociací Program specifikace třídění masa U.S.D.A. a certifikačních služeb. Žádný jiný program se kvůli srovnání nevyužívá.

Certifikace U.S.D.A. stanovuje, že každý výrobek označen značkou CERTIFIED ANGUS BEEF® musí splňovat osm norem, včetně těchto hlavních:

  • mít mírný nebo vyšší stupeň mramorování. Jen asi 30% poraženého skotu podle U.S.D.A. obsahuje tyto stupně mramorování.
  • být z tzv. "A" kategorie (nejmladšího) stádia dospělosti. Mladší dobytek má totiž tendenci produkovat hovězí maso, které má lepší barvu, texturu, pevnost a měkkost.
  • mít U.S.D.A. „výnosnost“ skotu stupně 3 nebo méně. „Výnos“ bývá hodnocen v rozsahu od jednoho (nejštíhlejší) do pěti stupňů (nejtlustší). To má za následek kvalitu produktu bez nadměrného podkožního tuku.
  • má středně až jemně mramorovanou texturu. Způsob mramorování může mít negativní vliv na měkkost a chutnost.

Tyto normy zajišťují, že hovězí s certifikací U.S.D.A. je vždy té nejlepší chuti...

 

 

Argentinské prémiové hovězí značky „LA MONTURA“

Značka "La Montura" pochází z chovu skotu ve stádech na nedotčených zelených pastvinách argentinské pampy. Dobytek tam zraje a živí se v jeho přirozeném prostředí zelené pastviny a čisté vody v této ekologicky nedotčené oblasti. Výsledkem je chov, který je přírodní, bez stresu a pro zvířata příjemný, se svobodou pohybu - a tím se produkuje jedno z nejzdravějších typů hovězího masa na světě. Maso z tohoto výběru je nádherné a plné chuti, byly prokázány jeho vynikající nutriční a fyziologické hodnoty: jen 6g tuku a 60mg cholesterolu představují hodnoty, které předčí i kuře.

 

Náš prémiový produkt z Argentiny používá hlavně plemeno Aberdeen Angus, světově proslulé ze soutěží, je šťavnaté a s bohatým mramorováním. To je způsobeno tím, že se používá pouze vůl, neboť roste mnohem pomaleji než býk nebo kráva, má tak vyváženější stárnutí.

 

Studie zveřejněná na Univerzitě lekařství a veterinární vědy Bristol (UK) uvádí, že díky krmení pastevní teplou trávou obsahuje významně vyšší hladiny omega-3 mastných kyselin a vitamínu E než u zvířat, která jsou chována s krmivem na bázi obilovin. Takto velké množství zdravých mastných kyselin je jinak možné nalézt pouze u mořských ryb. Chov zvířat je velmi regulován, pod neustálým dohledem na jatkách, kde je maso pečlivě nakrájeno na rovné kusy tak, aby mohl být rovnoměrně kalibrován zákazníkem bez jakýchkoli ztrát.

 

Tento postup zaručuje až o 15% méně odpadu. Jen ty nejlepší a největší řezy pak mohou nést označení „La Montura“. Následné vakuování tohoto skvělého hovězího masa dochází pomocí state-of-the-art technologie, což zajišťuje minimální ztrátu krve a atraktivní, vysoce kvalitní obal výrobku. To umožňuje hovězímu masu zrát přirozeně během čtyř až pěti týdnů na cestě po moři, takže dorazí na místo určení v tom nejlepším stavu.

 

Jít zpět

 

 

Praha: +420 296 150 153 Otevírací doba: PO-NE 11.00-23.00 hodin

Brno: +420 734 309 499 Otevírací doba: PO-NE 11.30-23.30 hodin